Povodom trogodišnjice smrti našeg dragog prijatelja, saborca i velikog nebeskog virtouza, pilota 102nd-YU-Brajo, a u njegovu čast, slavu i večiti spomen, Glavna komanda 102. Jugoslovenske Eskadrile je odlučila da sprovede u delo jedno od njegovih zamisli koje on sam nije stigao da sprovede, a to je LADDER DOGFIGHT SISTEM koji će biti organizovan unutar 102. Jugoslovenske Eskadrile. U Brajinu čast taj sistem će nositi njegovo ime i službeno će se zvati „Brajo`s Dogfight Ladder“.

Pravila Ladder sistema su krajnje jednostavna i ogledaju se u sledećem:
- Ladder sistem je sistem tamičenja koji ima početak, ali zapravo nikada nema kraj, i nikada se neće proglašavati pobednik. Ladder sistem jednostavno pokazuje koji su piloti koji učestvuju u Ladderu trenutno u najboljoj formi, te će biti umnogome olakšana odluka o sastavu timova u SEOW-ima ili nekim drugim zvaničnim takmičenjima Eskadrile.
- Učešće u Ladder sistemu je na potpuno dobrovoljnoj bazi. Inicijalno prijavljivanje za učešće u Ladder sistemu traje sedam dana od dana objave na Forumu. Početni raspored pilota će biti napravljen po redosledu prijavljivanja pilota.
- Svaki pilot Eskadrile može da se prijavi za učešće i posle tog roka, u bilo kom trenutku, s tim da je početna pozicija uvek na začelju Laddera
- Svaki učesnik u Ladderu ima pravo da izazove bilo kog pilota koji je za iznad njega. Ukoliko izazivač pobedi, izazivač i izazvani se rotiraju na Ladderu. Ukoliko izazivač izgubi, redosled na Ladderu se ne menja. Ukoliko izazvani ne odgovori na izazov u roku od 7 dana, smatraće se da je pobedio izazivač. Naravno, treba izbegavati da se izazovi upućuju, ako je izazvani očigledno odsutan iz privatnih razloga (godišnji odmor, bolest i slično...).
- Broj izazova za svakog učesnika pojedinačno nije ograničen ni na koji način
- Prijavljivanje za učešće u Ladder sistemu, upućivanje izazova i objavljivanje rezultata mečeva će biti omogućeno na delu Foruma koji će biti za to posebno namenjen.
- Trenutni redosled učesnika u Ladder sistemu će biti stalno dostupan na našem sajtu u delu koji bude za to posebno predviđen

Pravila borbe će biti jednostavna:
- Leti se u zatvorenom kokpitu, bez ikonica
- Prilikom upućivanja Izazova, izazivač bira avion i količinu goriva u avionu
- Borba se vodi samo mitraljezima i topovima
Nema pucanja u prvom prolazu
- Pad aviona iz bilo kog razloga se racuna kao pobeda za protivnika (osim ako se obe strane ne slože da je do pada došlo usled neke više sile)
- Ovo je „dogfight“ Ladder sistem, zato preporučujemo svim učesnicima, radi obostarne zabave, da se „dogfight“-uju, a da ne izbegavaju borbu u želji da protivnik ostane bez goriva.
- Lete se najviše tri runde, a igra se na dve dobijene
- Rezultati se objavljuju u delu Foruma koji bude za to posebno namenjen

Smisao ovog Ladder sistema je zabava i unapredjivanje ličnih letačkih kvaliteta, a ne takmičenje, te stoga apelujemo na viteško ponašanje svih budućih učesnika, jer samo na taj način ćemo u potpunosti sprovesti ideju čoveka čije ime ovaj Ladder sistem nosi i čiji lični i letački kvaliteti treba svima da nam budu uzor.

Želimo vam svima dobru zabavu!!!

Inicijalne prijave takmicara za „Brajo`s Dogfight Ladder“ sistem su otvorene do 15.10.2011. i za to ce biti otvorena posebna tema. Posle toga ce moci da se pocne sa izazovima. U medjuvremenu ce biti pripremljena i DF mapa koja ce se koristiti kao oficijelna mapa Laddera.

 

Odigrane su u prethodnom periodu dve sezone 

Prva sezona

prva grupa
1.  102nd-HR-cmirko 5p
2.  102nd-YU-Pirke 3p
3.  102nd-YU-Mare 3p
4.  SrleJ 3p
5.  102nd-YU-Zoki 2p
6.  102nd-YU-SerGio 2p
7.  102nd-YU-Nitro 1p
8.  102nd-YU-mornar 0p
druga grupa
1.  Vargas 7p
2.  JPerro 5p
3.  102nd-YU-Trajce 5p
4.  vranac 3p
5.  102nd-YU-Dacha 2p
6.  102nd-YU-VUK 1p
7.  102nd-YU-bogida 1p
8.  devill 1p

Glavni pobednik prve sezone nakon međusobnih metcheva pobednika prve i druge grupe je Vargas

 

Druga Sezona

2. interni turnir
1.  102nd-YU-Mare 9p
2.  urossp 8p
3.  JPerro 7p
4.  102nd-YU-Gile 7p
5.  102nd-YU-Dacha 6p
6.  102nd-YU-SerGio 6p
7.  milan 6p
8.  102nd-HR-cmirko 5p
9.  102nd.Yu-Deix 5p
10.  vranac 4p
11.  102nd-YU-Trajce 4p
12.  102nd-YU-bogida 3p
12.  102nd-YU-Chieff 3p
12.  102nd-YU-Nitro 3p
15.  devill 3p
16.  freeman 3p
17.  Gris 3p
18.  102nd-YU-mornar 0p
18.  102nd-YU-VUK 0p
18.  SrleJ 0p

Pobednik 2 sezone Ladder-a "Milan Brajović" je 
102nd-YU-Mare 
Sve cestitke 

 

Ubuduće će se održavati jedna stalna Ladder lista koja će biti non stop aktivna

više informacija na forumu

 

Sretno

.