Vek letenja u Srbiji

Izvor: B92 Beograd

Danas se navršava vek prvog leta aeroplanom iznad Beograda sa aerodroma na Banjici. Srbija između majskog prevrata i balkanskih ratova pre 100 godina gledala je u budućnost i želela da u nju odleti među prvima.

Već krajem 1909. godine omladina zainteresovana za vazduhoplovstvo, koje je tada bilo u začetku, organizuje se u prvi neformalni aeroklub. Među njima su sinovi poznatog književnika Branislava Nušića, Ljubiša Glišić i kasnije akademik Aleksandar Deroko. Literaturu i informacije su nabavljali iz vazduhoplovne sile Francuske. Ubrzo su zabeleženi prvi pokušaju pravljenja jedrilice i letenja tj. skakanja tom istom jedrilicom.

.

 

Nije prošlo mnogo, i država se interesuje za vazduhoplovstvo, kako zbog potreba vojske tako i zbog promocije zemlje Vazduhoplovni pioniri obilazili su Evropu na turnejama koje liče na današnje turneje muzičkih zvezda. „Prvi pilot koji je došao je austrougarski pilot Rudolf Simon, i on je posle više neuspelih pokušaja u Zagrebu kao i u Beogradu, uspeo da uradi prvi uspešan probni let 18. septembra, a dva dana kasnije je zakazano prvo javno letenje za narod odnosno građane Beograda“, navodi Mario Hrelja, kolekcionar AK "Galeb Simonova demonstracija podstakla je razvoj vazduhoplovstva u Srbiji. 1912. sa školovanja u Francuskoj stižu prvi domaći piloti, prvi od njih Mihailo Petrović, koji su već krajem godine leteli u balkanskom ratu. Država tada kupuje prve avione. „Tadašnje letenje avionom teško danas može da se uporedi sa bilo čime. to je stvarno bilo, apsolutni, da se izrazim današnjim jezikom, HIT. možda bi se to sad moglo uporediti sa poletanjem svemirskog broda sa Banjice“, kaže Mario Hrelja< Dolazak avijacije kod nas nije mnogo kasnio u odnosu na razvijenu Evropu. Ni kasnije kroz školovanje pilota i konstruisanje novih tipova aviona, naša zemlja nije mnogo zaostajala. poznate okolnosti sa kraja XX veka avioindustriju gotovo potpuno zaustavljaju a prvi znaci oporavka javljaju se upravo pred stogodišnjicu prvog leta aeroplana kod nas.